10 tips voor urban exploring / urbex

  1. Zorg ervoor dat je toestemming hebt om een gebouw of locatie te betreden voordat je naar binnen gaat. Dit is belangrijk om te voorkomen dat je in de problemen komt met de wet.
  2. Neem altijd een buddy mee. Het is veiliger om met zijn tweeën te zijn als je op verkenning gaat, vooral als je naar verlaten of instabiele gebouwen gaat.
  3. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent. Neem bijvoorbeeld een kaart of GPS-app mee, zodat je weet waar je naartoe gaat en hoe je terug kunt komen.
  4. Wees voorzichtig. Verlaten gebouwen en andere locaties kunnen instabiel zijn en kunnen in elkaar storten of andere gevaren vormen. Wees daarom altijd op je hoede en neem de nodige veiligheidsmaatregelen.
  5. Laat geen sporen achter. Neem alleen foto’s en laat geen afval achter. Dit is belangrijk om te voorkomen dat anderen in gevaar komen.
  6. Respecteer het eigendom van anderen. Ga niet zonder toestemming naar binnen in privé-eigendommen en respecteer de wet.
  7. Neem geen waardevolle spullen mee. Urban exploring kan gevaarlijk zijn, dus het is beter om geen dure spullen mee te nemen die je kunt verliezen of die gestolen kunnen worden.
  8. Wees discreet. Probeer niet op te vallen en maak geen lawaai, vooral als je in een gebied bent waar je niet hoort te zijn.
  9. Zorg ervoor dat je een goede verzekering hebt. Urban exploring kan gevaarlijk zijn, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed verzekerd bent als er iets misgaat.
  10. Wees beleefd en respectvol. Urban exploring kan leiden tot nieuwe ontmoetingen en interacties met andere mensen. Wees daarom altijd beleefd en respectvol tegenover anderen die je tegenkomt tijdens je verkenningen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen